Vermogensbeheer

Vermogensbeheer is het beheren van in de regel grotere vermogens voor derden, door het daarin gespecialiseerde organisaties of personen.

Simpel gezegd laat u uw vermogen beheren door een professional. Via deze weg hoeft u er zelf geen verstand van te hebben. Natuurlijk kan de reden om vermogensbeheer te gaan doen spreiding van de portefeuille zijn of tijdgebrek.

Er is nog een reden om aan vermogensbeheer te gaan doen, bijvoorbeeld bij het uitponden van woningen. Als u dit in eigen beheer doet, kan de fiscus hiervan vinden dat dit werk is. Dit is erg vervelend, omdat het resultaat van het uitponden daardoor niet in box 3 wordt belast, maar in box 1. Dat is een stuk minder aantrekkelijk. U kunt er dan voor kiezen hier een beheerder voor te vinden, die het werk voor u uit handen neemt voor een vooraf afgesproken bedrag. Op deze manier wordt het weer vermogensbeheer.

De producten van Domus Invest vallen ook onder vermogensbeheer. Meer informatie over onze producten vindt u op de productenpagina.

Informatie productenTerug naar de kennisbank
Deze website maakt gebruik van cookies. Cookies accepteren